dijous, 19 de maig del 2011

CAN DORO, EL SÍMBOL D’UN FRACÀS

 

Un govern fracassa quan allò que l’ha portat a guanyar unes eleccions: un programa, un missatge, un compromís, en finalitzar el mandat pel quan ha estat escollit, precisament per allò que va prometre, no ha estat capaç de dur-lo a terme. És el cas de Can Doro. El govern,  després de l’esgotador ”un altre Can Doro és possible” resulta que, quan ha tingut la oportunitat que li hem donat per a demostrar-ho, no ha sabut resoldre ni  el projecte ni el conflicte social que van generar. I això que Can Doro està en l’essència de Tots x Argentona i és allò que dona sentit a la seva pròpia existència.
Segur que se’n recorden d’aquells quatre anys (2003-2007) que només sentíem parlar de Can Doro i de Cal Guardià, van ser quatre anys de molt soroll, de molta tensió, anys que van transformar la quotidianitat de la vila, fins i tot van transformar la fesomia i la manera de viure  moments i espais tan propis d’Argentona com la Festa del Càntir. D’aquelles tensions va néixer el govern d’ara, un govern encapçalat per ells mateixos.
Però vet aquí que el govern que havia de trobar una solució definitiva per Can Doro, millor que la plantejada per l’anterior equip de govern, decep tothom al retornar-nos, quatre anys després d’accedir al govern, el mateix solar, igual de buit però més brut, presidint el centre de la vila.
Però el govern de Tots x Argentona no només fracassa per Can Doro-Cal Guardià, fracassa per tot allò que també va prometre i que tampoc ha acomplert, començant pel clàssic “acabarem amb el nou contra vuit” en referència a la suposada falta de diàleg de l’anterior govern, esdevenint una constant en aquest nou mandat, i és que per dialogar primer cal saber escoltar, i aquests no escolten. O amb la participació ciutadana, volen una participació sense regles de joc per fer-la anar cap on ells volen com hem vist en les consultes de l’escola i dels contenidors del Cros. O amb la redacció del Pla d’Urbanisme, dormint al calaix de l’oblit, mentre ells han afavorit la creació de 600 nous habitatges a la vila, sense tenir una visió del conjunt que és el que dona la redacció d’un nou Pla d’Urbanisme, i això que ells deien que no havíem de créixer! I el pàrquing de la Plaça Nova, i els habitatges de protecció oficial, etc, etc.
En canvi si que passaran a la història per haver fet allò que no sabien que volien fer com la caserna de la Policia Local. La Sala, que han passat d’ignorar-la a córrer per presentar-se a les eleccions amb alguna cosa quasi acabada, o el Carrer Gran que, començant la casa per la teulada i juntament amb la crisi, han deixat bona part del comerç d’Argentona amb l’aigua al coll.
I encara més, han deixat passar oportunitats com la del Pla de Barris del Cros, i han desmuntat coses que funcionaven prou bé com la recollida Porta a Porta de les escombraries amb la imposició del que anomenen Taxa Justa.
Però si tot plegat demostra que el govern s’ha dedicat a fer altres coses de les que havia dit, algunes amb conseqüències importants per Argentona, aquests darrers dies hem tingut la constatació més evident del seu fracàs i, sobretot, de la consciència que en tenen ells mateixos, ja que fer coincidir obres al carrer, pintures als bancs, inscripcions al registre dels pisos de protecció oficial, pisos virtuals és clar, neteges de rieres, obrir les inscripcions per accedir als horts urbans, durant la campanya electoral, no és més que una mostra de la seva feblesa, d’una visió infantil de la política i un menyspreu cap els vilatans i les vilatanes d’Argentona.

1 comentari:

M. Luna ha dit...

Aquest article d'en Salvador Casas sobre Can Doro possa "el dedo en la llaga", "el ser o no ser", de TOTS PER ARGENTONA. Va esser la pedra sobre la que es va edificar aquesta Agrupació i el resultat TOTS el coneixem.