dimecres, 25 de maig del 2011

NOTES DE DESPRÉS D'UNES ELECCIONS

No podria començar un escrit postelectoral sense agrair a totes les persones que han expressat el seu suport cap a la nostra candidatura, ja sigui per què ens han votat, perquè hi han col·laborat, o perquè n’han format part, a tots vosaltres, moltes gràcies.

Una candidatura, més que una proposta política, és una suma de persones i d’il·lusions i que, en el nostre cas, duia una voluntat explícita d’afavorir un canvi polític per Argentona. Però no ha pogut ser, finalment els vilatans han decidit que no hi hagués canvi de govern. Han decidit tornar a votar els mateixos, això si, equilibrant les forces de les dues primeres candidatures.

Pel que fa  a nosaltres no hem tingut el resultat que esperàvem, hem perdut 90 vots respecte a les municipals de fa quatre anys, hem mantingut els dos regidors, i hem passat a ser la tercera força política  a l’ajuntament, la qual cosa no ens consola gens, ja que hem quedat només a 3 vots del PP que ha estat, conjuntament amb la CUP, la candidatura que ha augmentat més el seu suport electoral.

Els capricis de l’aritmètica electoral han afavorit que la candidatura de CiU sigui la més beneficiada, amb un increment de quatre vots respecte a les anteriors eleccions municipals, han aconseguit el quart regidor. Això, sumat a la pèrdua d’un regidor de Tots per Argentona,  resitua CiU a l’escenari polític argentoní esdevenint la candidatura decisiva, ara ells tenen la possibilitat de decidir si mantenen l’actual acord de govern o bé intenten una nova configuració de pacte amb un perfil diferent.  A ells els correspon liderar la iniciativa.

I a nosaltres ens corresponen dues coses, continuar treballant per Argentona amb lleialtat i honestedat tal com hem fet sempre i, abordar definitivament el debat que tenim ajornat d’ençà les eleccions al Parlament de Catalunya i dotar-nos d’un nou perfil que ens permeti un creixement electoral tan a Catalunya com a Argentona.

És difícil atribuir el nostre estancament electoral a criteris de marca o a errors propis de candidatura o de campanya, suposo que és una mica de tot, malgrat això, hem d’intentar desxifrar aquesta equació per construir una estratègia de futur amb més garanties. En tot cas, estic satisfet de la feina feta, d’aquests darrers quatre anys a l’oposició, com de la feina feta en aquesta campanya, i vull aprofitar per felicitar i agrair totes les persones que han participat en la campanya i en la candidatura pel seu esforç, i pel tarannà amb què l’han fet.

1 comentari:

Joana Ningú ha dit...

Senyor Casas

Crec que heu fet una bona oposició peró no heu sabut portar el debat (o no heu pogut) al vostre terreny, ( la argentona de les persones no de les pedres). No us desanimeu, sou la garantia que aqui tenim una oposició responsable i amb coherencia,

Anims