dissabte, 7 de febrer del 2009

Ara, el govern municipal ja no vol consultar al poble


En el ple d’ahir, el govern d’Argentona va tornar a mostrar la seva supèrbia al rebutjar una moció de tots els grups de la oposició que demanava una consulta popular sobre la possible remodelació de la Velcro.


Davant la proposta del govern municipal de cedir bona part de la illa de la Velcro a l’empresa Vèrtix per a fer-hi pisos, tots els grups de la oposició vam presentar al ple d’ahir una moció que instava al govern municipal a fer una consulta popular sobre aquest projecte, tota vegada que la remodelació modifica substancialment els usos actuals, canviarà la fesomia de l’entorn i deixarà de tenir el caràcter de be públic.


L’any passat, el Grup Municipal Socialista vam preguntar al govern per que no feien una consulta popular sobre la seva proposta de fer un aparcament a la Plaça Nova, i la seva resposta va ser que no, donat que aquesta proposta figurava als programes electorals dels dos socis del govern (Tots x Argentona i CiU) a més de figurar també en l’acord programàtic del govern, per tant, entenien que quedava validat gràcies al resultat electoral que van obtenir.

Curiosament, aquesta resposta és la mateixa que va donar el govern anterior (Entesa i PSC) sobre la demanda de fer una consulta popular sobre el projecte de Can Doro que duien als seus respectius programes electorals. Amb aquesta resposta, el govern actual, que té com a tret d’identitat la participació popular en la vida pública com a mecanisme de presa de decisió, va canviar el seu parer sobre les “consultes populars”.


Ara però reblen el clau al negar-se a fer una nova consulta ciutadana sobre un projecte que tal com s’està configurant, ni figura a cap programa electoral dels partits del govern ni forma part de l’acord del govern, semblaria lògic doncs que aquesta decisió sigui validada pels argentonins i argentonines.


La seva negativa la vinculen novament al projecte del govern anterior sobre Can Doro, ...si volem recuperar Can Doro, diuen, hem de compensar els seus propietaris en algun altre lloc... Per tant qualsevol cosa és vàlida per servir els seus interessos. Per cert, els hi hem de recordar que bona part dels terrenys de Can Doro i Cal Guardià no han estat mai públics!!


Entenc que és legítim que un govern dissenyi el seu model de poble sobre allò que cregui que és més convenient per a la ciutadania, però no podem entendre que allò que és més convenient per a la ciutadania, sigui malbaratar un dels actius més importants de que disposa el poble d’Argentona.


Per les seves dimensions i per a la seva situació, la Velcro té un caràcter estratègic molt important, i també crec que si hem de renunciar a una part de l’equipament públic que tenim, ho fem per guanyar valor afegit, en el nostre cas el projecte que defensem, un centre comercial, el mercat municipal i places d’aparcament públiques, tenen el valor afegit de la creació de nous llocs de treball a més de dotar la vila amb serveis necessaris que ara per trobar-los ens hem de desplaçar fora del poble.


Amb aquesta actitud, el govern de Tots x Argentona i CiU, demostren novament que ens van enganyar a tots, que no tenen paraula ni dignitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest és el primer malbaratament. El segon vindrà aviat, amb la reparcel·lació del polígon industrial Nord, que es vol passar a Pymes. Volen traslladar les Pymes de dins del poble cap enfora. Llavors el polígon Nord no generarà llocs de treball i tampoc obtindrem IAE, ja que la facturació de cada Pyme serà inferior al milió d'Euros. Resumint: Ni llocs de treball ni ingressos. Qui guanya? En Sants de l'Abanderado, promotor i amo dels terrenys. En Pep ho sap. Ha quedat sorprés quan li han dit, però no pensa aturar la seva actuació encara que sap que s'equivoca. Alguna raó hi deu haver, i segur que en Sants hi té alguna cosa a veure.

Salvador Casas ha dit...

Això passa quan els govern prenen decisions sense tenir en compte a quines necessitats responen ni a quin model de poble volem....