dissabte, 7 de juny del 2008

El xantatge de l’ARE

Ahir un nou ple, llarg, tens i amb trampa.

Un dels punts més conflictiu, no l’únic, va ser la moció que el govern pretenia que fos unitària en la seva presentació o aprovada per unanimitat com a segona opció. Ni una cosa ni l’altra, entre d’altres per que nosaltres ens hi vam abstenir.

El xantatge d’ahir ve quan ens volen que aprovem una moció que demana al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat que aprovi una al·legació que ha fet el govern, sense buscar la complicitat ni dels altres grups polítics, ni de la ciutadania en un aspecte tant important com sensible com és el creixement del barri del Cros.

Doncs no, no hi estem d’acord, no en el fons de l’al·legació que defineix uns paràmetres de creixement força correctes, sinó que ens demanin que li donem suport quan aquesta al·legació té una part de trampa al demanar a l’Incasòl (propietari de bona part dels terrenys del barri) que renunciï a una part del que l’organisme creu que li pertany (té una sentència que l’empara), i el que no podem fer és enganyar a la ciutadania amb una al·legació que pot no prosperar per que no s’ha consensuat, ni amb els veïns, ni amb els grups polítics d’Argentona, ni amb la institució que ho ha de decidir.

Així doncs, les opcions que té aquesta al·legació per prosperar són al nostre entendre reduïdes, i per tant és molt fàcil que si hi ha una resolució negativa generi en els ciutadans l’evident decepció que ens podíem evitar tocant de peus a terra i buscant el consens real.

En tot cas nosaltres no jugarem a l’estratègia d’en Collet: o estàs a favor nostre o contra el poble. Aquest és el xantatge que ens van plantejar ahir.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡VADOR, QUE NO TE ENTERAS!
Que la sentencia a favor de INCASOL ya se murió!

Salvador Casas ha dit...

Bueno, muerta, lo que se dice muerta, no mucho por que si no por que se le pide en la alegación que suponga cerrar definitivamente los derechos del INCASÒL?