diumenge, 4 de maig del 2008

Pressupost, 2ª part

Des de l’aprovació del pressupost i la modificació que s’ha aprovat en el ple d’aquesta setmana, han passat cinc mesos, els que el govern ha necessitat per a convèncer-se que havien de tocar de peus a terra i fer un pressupost realista i realitzable.

En el pas d’aquests cinc mesos també destaca la forma de com es fan les coses: aquell 17 de novembre es va convocar el ple un dissabte al matí per facilitar la participació dels ciutadans a la reunió, i en aquest, que ha servit per corregir les errades que van cometre, el convoquem un dimarts al vespre d’un dia que a més jugava el Barça a Europa, que, com tothom sap, és la millor manera per reduir les possibilitats de públic. Potser ho van fer expressament per passar el tràngol d’aquesta ridícula modificació sense gaire públic, sense testimonis.

Si al novembre el govern va aprovar un pressupost imaginari, que no imaginatiu, farcit d’incorreccions i d’irrealitats, que tothom els deia que no era realitzable, ells es va entestar a trepitjar la legalitat fent servir la seva voluntat política per sobre de qualsevol recomanació raonada per aprovar en solitari un pressupost que no ha durat ni mig any, i que ara l'han hagut de corregir capgirant-lo com un mitjó aconseguint que tècnicament sigui més presentable tot i que políticament continua sent molt criticable.

Si un pressupost ha de ser l’expressió política del govern, el seu full de ruta, aquest govern no ens porta enlloc, és un pressupost sense rumb, improvisat, sense coherència i decebedor. No enfila cap dels grans problemes que pateix Argentona.

On és l’autobús?

L’autobús que havia de connectar les urbanitzacions amb el centre de la vila i amb l’Hospital de Mataró, projecte que compta amb la complicitat de tots els partits polítics de l’ajuntament, ara està pressupostat en 42.000 euros, amb aquest import només podrà circular durant tres mesos, s’ha anat ajornant la seva posada en funcionament per motius pressupostaris, dilapidant en tot aquest temps el consens aconseguit amb aquest projecte.

Rebaixen les inversions en xarxa viària

Però si el que passa amb l’autobús és preocupant, la disminució del capítol d’inversions en infrastructures en més de 300.000 euros (-48%) redueix a la meitat les possibilitats d'inversió a la xarxa viària d’Argentona. S’ensorra un altre eix del projecte polític del govern, un motiu més de decepció.

Ja no tenim pistes cobertes a les escoles.

La cobertura de les pistes havia de ser una actuació que millorava les instal·lacions esportives de les escoles, que venien a sumar-se als equipaments esportius de la vila. Aquests cobriments estaven pressupostats en 250.000 euros, però el govern ha optat per ajornar la seva construcció al proper any, això que volien fer la pista del Riudemeia per aquest any per celebrar el 75è aniversari de l’escola.
Esperem que el “regal” el facin als joves i tornin a programar la garrinada als patis del Riudemeia com és tradicional.

I Can Doro?

Ja no és una prioritat. Can Doro encara no té finançament. Així doncs continuarem tenint un magnífic solar ple d’herbotes al centre històric de la vila, mentre els defensors de les essències vilatanes continuen pensant què hi fan.

I l’habitatge social tampoc és prioritari?

A Argentona tenim els terrenys per començar a edificar, tenim els diners, i sobretot, tenim la necessitat de dotar el municipi d’habitatge social, i tampoc és prioritari? No, primer cal redactar el Pla Local d’Habitatge, no era el regidor d’Urbanisme i Obres el que deia que no li agradava reglamentar? En fi...

Al govern li toca marcar les prioritats, i donar explicacions, a l’oposició felicitar-los o criticar-los, ara toca tornar-los a criticar. No estan fent bé les coses.