dilluns, 10 de desembre del 2007

Increment del 26% per entitats?

L’alcalde ha dit tantes vegades com ha pogut, durant el debat pressupostari, que una de les virtuts del que han aprovat, ha estat l’increment del 26% de les subvencions, per continuar dient que les associacions d’Argentona estant fent una tasca impagable i que sort que en tenim de les persones que voluntàriament estant fent aquest treball que l’ajuntament no pot abastar.

Amb el discurs n’estic perfectament d’acord, la societat civil catalana té un bagatge i un prestigi de treball seriós en tots els àmbits que es mereix aquest discurs i molt més, i molt més vol dir que si l’alcalde diu que l’increment per a les entitats és del 26%, aquest sigui del 26%.

Però no ho és, efectivament el capítol 4 del pressupost, anomenat de “transferències corrents”, i que és el capítol on es registren les subvencions, ha augmentat el 26,05% respecte al pressupost de 2007, en números absoluts això és 132.610 euros. On han anat a parar?

2.200 euros al conveni amb el Centre Parroquial

37.000 euros al Consorci digital (pel canal públic de TDT del Maresme)


13.000 euros al Museu del Càntir


11.700 euros a l’SGAE


6.000 euros a l’Aula de Música


I a d’altres administracions per convenis diversos: Consell Comarcal del Maresme, Escola Universitària del Maresme, i suposo que també per les associacions de la vila, però aquest recursos estan amagats en partides tan genèriques com: “altres transferències corrents” que també han incrementat lleugerament les seves partides, i ves a saber a què les destinen!

El que queda clar és que l’alcalde té la necessitat de justificar el nyap de pressupost que han aprovat, i que per això no dubta a enredar als ciutadans d’Argentona, i especialment aquells i aquelles que dediquen el seu temps lliure a treballar per la col·lectivitat de forma voluntària.

Per cert, després s'enfaden si els critiquem.

Avui mateix, el GMSocialista hem entrat una reclamació contra el pressupost aprovat per que rectifiquin.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Casas
Es que no les perdonas ni una total. se han descuadrao en el pressupuesto ... es el prmiero además se han confundido en lugar de asociaciones ponen Administraciones públicas i en paz


Ahora te imaginas que pasaris si eso lo hace un gobierno entesa-PSC ? Os la arman fijo

en fin nen

nos vemos

Anònim ha dit...

Molt bé Vador.
S'ha de denunciar i explicar les incongruències del pressupost que tant malament han fet TxA i CiU. Si tinguessin una mica de serietat rectificarien, però la ignorància i l'orgull absurd els fa prendre postures que no beneficien a la vila i als vilatans.

Anònim ha dit...

Bon dia, Vador,

M'he llegit amb molt d'interès el teu perfil, i no he entès massa bé en què consisteix el treball de dinamitzador socio-cultural.

Un company d'escola del meu pare que curra a la gene m'ha explicat per sobre com era l'esplai de fa 20 anys i les mogudes kumbayás. Que si el Xesco Boix i tal, i després m'ha dit que un dinamitzador socio-cultural és un monitor d'esplai que als quaranta encara continua sense trobar curro fixe.

Si em dedico a l'esplai, tinc el mateix risc d'acabar als 40 com tu?

Marc de Premià.

Salvador Casas ha dit...

Benvolgut Marc de Premià,
Diga-li a l'amic del teu pare que, que treballa a la Gene, que no és cap garantia de res, que t'ho torni a explicar millor, o que s'informi millor abans d'explicar segons quines coses.
La dinamització sociocultural és una diplomatura (Educació Social).
Segurament és cert que molts del professionals que en formen part, procedeixen del món del lleure infantil, però no tots, ni tan sols la majoria.
Aquesta és una professió que cada vegada necessita més professionals, per tant té una estabilitat molt alta, (això t'ho dic per allò del curro fixe que dius tu). És clar que aquests professionals que es necessiten han de tenir la formació específica, i fer de voluntari en un esplai dona molta experiència però poca formació.
Si vols rebre més informació sobre aquesta professió, posa't en contacte amb el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, col·legi que agrupa els professionals de la dinamització sociocultural i d'altres disciplines socials.
Pel que fa a mi, si t'haguessis llegit el meu perfil amb més atenció que interès, hauries vist que hi poso "gestor cultural" i no dinamitzador.
De fet sóc el Director-gerent d'un centre cultural de Barcelona, que organitza més de 150 espectacles a l'any (concerts i teatre bàsicament)a més de moltes altres activitats socials, associatives i formatives, amb més de 60.000 usuaris a l'any, xifra que va en augment.
Tinc al meu càrrec una plantilla d'11 treballadors i treballadores de diferents categories (informadors, administratius i tècnics) i més de 20 que fan feines puntuals.
Coordino l'activitat de més de 50 associacions en un barri de més de 65.000 habitants.
No cal que et digui que per fer aquesta feina estic contractat de forma fixe.
No sóc funcionari ni tampoc treballo per l'administració.
Si et dediques a l'esplai, cosa que et recomano, podràs treballar del que vulguis, depèn de tu, però en tot cas tindràs una visió molt més oberta de la vida i de la societat en general.
Els millors professionals no són els que tenen més títols, són els que a més els combinen amb una experiència a les associacions de base donat que han viscut en primera persona les realitats socials dels nostres pobles i ciutats.
Espero haver-te il·lustrat una mica més, tot i que sóc conscient que aquest no era l'interès del teu comentari, pels propers, mira't el títol de cada article.

Cordialment

Vador Casas