dilluns, 17 de desembre del 2007

El Conseller Nadal i el Ple

Aquesta setmana que acabem de passar, ha estat de les més actives, políticament parlant, dels últims temps.

El dijous, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, en Joaquim Nadal, visitava Argentona per signar el conveni entre el Departament i l’Ajuntament d’Argentona per l’Arranjament i millora del Barri del Cros. Hagués estat un acte protocol·lari i correcte com va dir el mateix alcalde si no fos per les declaracions que va fer al mateix dia el regidor d’urbanisme en Xevi Collet sobre el tren orbital i la crida a crear una nova plataforma en contra del traçat. El conseller va respondre aquestes declaracions dient que s’estava a temps de parlar de tot, però primer cal reconèixer la necessitat d’aquesta infraestructura, i valorar la millora de la mobilitat dels ciutadans del Maresme.

Sobre aquest tema també se’n va parlar en el Ple de divendres amb una moció que va presentar l’Entesa i que finalment es va aprovar amb un petit retoc temporal sobre la conveniència de crear una comissió per estudiar les diferents alternatives del seu traçat.

Els socialistes demanem al govern que liderin una alternativa realista i consensuada i no que es posin al davant d’una plataforma en contra del tren. En aquest sentit jo mateix li vaig demanar al regidor a primers de juliol que encarregués un estudi tècnic per valorar la proposta que ells mateixos havien fet i que entrava al municipi per la banda dreta de la riera des d’aproximadament a Can Negoci. No sé si ho ha fet o no, em temo que no, per tant espero que no vulgui, un cop més, defensar alternatives inexistents i inviables.

Pel que fa al Ple de divendres, a part de d’aquesta moció sobre el tren orbital, hi van destacar dos temes: l’aprovació inicial del Pla Puntual del bosc de Sant Sebastià per ubicar-hi la nova escola, i la demanda de subvencions al PUOSC (Pla únic d’obres i serveis de Catalunya) per al proper quinquenni.

Pel que fa a Sant Sebastià, cap sorpresa, ells van defensar les virtuts del lloc i el procés participatiu, i nosaltres vam posar de manifest la pèrdua ecològica que suposa renunciar a aquest espai, i vam tornar a criticar el nyap de procés participatiu que van fer. L’altre tema, la demanda de subvencions al PUOSC, va ser presentat per en Collet, tot dient que aquesta demanda demostrava el projecte del govern i les seves prioritats, projectes com el cobriment de la pista esportiva del CEIP Bernat de Riudemeia, valorat en 229.364,50 eurs, pel qual es demana una subvenció de 137.619,00 eurs, i la resta es financia a través de fons propis de l’Ajuntament: 91.745,50 eurs. Si ho comparem amb el que han aprovat al pressupost de 2008, aquesta obra està pressupostada en 120.000 eurs (¿?), i la subvenció que es demana és de 60.000 eurs (!!!). Ens van enredar amb el pressupost, o ens enreden ara? Igual que amb la nova caserna de la GU, pressuposten 180.000 eurs, però demanen 310.000 eurs. Crec que els comentaris sobren. Sobren sobretot, per que han fet un pressupost d’inversions de 1.694.031,42 eurs, i ara demanen subvencions per a les quals ells comprometen 1.891.634,92 eurs, i només coincideixen tres projectes en els dos documents.

Quin és el seu projecte de poble, el que prioritzen al pressupost, o el que demanen en forma de subvenció? Ni ells mateixos ho saben!!

Per acabar, recordar que aquest document se’ns va lliurar als regidors mitja hora abans de començar el ple: transparència?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bones Festes i Bona feina ens espera l'any vinent
Petons