dimecres, 6 de maig del 2015

GIRAR L’AJUNTAMENT!!


Si en el darrer escrit del bloc feia referència a la decisió que em va costar més de prendre d’aquest mandat, avui em plau parlar d’una de les decisions que hem pres que em satisfà especialment: la remodelació de la planta baixa de l’ajuntament i la instal·lació de la Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).

Aquesta obra evidencia la voluntat de millora i de transformació que hem tingut i que ha de guiar tota acció política, especialment la dels governs locals que estem més a prop dels ciutadans i així ens han de sentir els ciutadans, amb governs propers.

Les noves oficines de la planta baixa de l’Ajuntament no són només unes obres que milloren molt l’estètica d’un edifici que mai ha estat agradable, és la conseqüència lògica de la feina realitzada en aquest mandat per millorar i dignificar el servei a la ciutadania. La modernització de la xarxa informàtica, que aviat farà un nou salt amb la incorporació de la fibra òptica, la unificació de tots els punts dispersos per les oficines municipals on abans es registraven els tràmits. La posada en marxa de la oficina virtual de l’Ajuntament, encara en fase de proves, però que en poques setmanes ja serà activa i que ens ha de permetre eliminar el paper en els tràmits administratius. Tot això ho hem aconseguit fent una aposta clara per a la modernització de l’administració, en el cas d’Argentona, enquistada de fa molts anys.


Però en tot cas, el més interessant de tot ha estat el que anomeno “girar l’ajuntament”, recuperar l’entrada principal pel Carrer Gran és simbòlicament donar-li la volta a l’edifici, i una metàfora de la voluntat de canvi necessària per a qualsevol gestor públic que s’ha de plasmar en tots els seus àmbits, propiciant canvis en positiu que millorin el benestar dels vilatans i vilatanes i, en aquest cas, que ens permetin fer més amable la relació entre la ciutadania i l’administració. Aquesta voluntat de canvi, amb la qual jo m’identifico, no és el canvi pel canvi sinó que ha de ser motor de progrés, evolució, millora constant, el que dona sentit a la política i especialment a la local.