divendres, 10 d’abril del 2015

PISCINA COBERTA?

Detall del vas gran de la nova piscina
Falten molt pocs dies perquè s’acabi la construcció de la piscina municipal, la piscina que hem tingut sempre, una piscina d’estiu. Com a model a mi no em satisfà, ja que estem parlant d’una piscina vinculada al gaudi durant els mesos de l’estiu, que està molt bé, però tancada la resta de l’any, que no està tan bé.

Nosaltres sempre hem defensat que a Argentona, el que necessitem, és una piscina que estigui vinculada a la pràctica de l’esport i a la salut, i que es pugui fer servir durant tot l’any, i ho mantinc, però no és el cas, per això no deixem de parlar de la piscina coberta.

No em cansaré de dir que la decisió que més m’ha costat de prendre en aquests quatre anys de govern ha estat la renúncia al complex esportiu que vam dissenyar al final del mandat del PSC i l’Entesa (2003-2007) i que el govern de TxA i CiU van acabar de desenvolupar. No va ser una decisió fàcil, perquè va ser una renúncia, però l’elevat cost econòmic d'aquell projecte i les conseqüències que hagués portat a la hisenda municipal van ser decisius, mantenir-lo hagués estat una temeritat i una irresponsabilitat.

Per això diem que, ara que tornarem a tenir una piscina com la que hem tingut sempre, és a dir, que hem tornat al punt de partida, ara ens toca començar a pensar i prendre decisions per convertir la piscina d’estiu en una piscina que ens sigui útil durant tot l’any. Ja se que hi ha gent que diu que la nova piscina, tal com quedarà, no està preparada per a cobrir-la, davant d’això, a aquestes alçades de desenvolupament tècnic i tecnològic pensar que una obra no es pugui realitzar perquè no està “preparada” és simplement una excusa de mal pagador.

Així doncs, la piscina que tindrem aquest estiu representa un punt i seguit, un punt perquè significa tancar el “conflicte” de la piscina, un “conflicte” generat per un excés d’optimisme i una certa ansietat del govern anterior (ja m’enteneu, oi?) que, com s’acostuma a dir, van “posar el carro davant dels bous” de tal manera que van tancar la piscina vella sense tenir garanties de poder construir-ne una altra. Ells van perdre els papers i nosaltres la piscina. 
I després del punt, el seguit, que és continuar treballant per assolir l’objectiu de tenir una piscina que es pugui fer servir durant tot l’any, fins que esdevingui una eina per afavorir la salut de la gent d’Argentona que és el punt final que tots desitgem. En definitiva, fer una ARGENTONA EN POSITIU.

Aquesta idea, que em consta que és compartida per molta gent del poble, serà un dels eixos de la nostra aposta política per als pròxims quatre anys i a la que volem sumar la resta de forces polítiques, malgrat que a alguns ara se’ls-hi escapi el riure quan recorden que van presentar una moció que reclamava la cobertura de la piscina, però que l’únic objectiu que tenia, d’una manera infantil i ingènua, era el d’endarrerir la seva construcció per evitar que el govern acabés el mandat amb la piscina acabada… en fi són així, què hi farem!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola, com va?

Estava buscan per Argentona algun lloc amb piscina coberta i m'he Trobat amb el teu bloc. Pel que veig hem de seguir esperant. No se si a nivell privat hi ha algun gimnàs que en tengui. Jo no l'he sabut trovar.

També he passat per la Web de l'Ajuntament d'Argentona. Curiós lo de la zona esportiva de Can Raimi. Ja estaria be ja, que també es tornes a habilitar aquesta piscina als estius. La zona esportiva es el camp de cols vull dir de futbol que hi ha al costat no?

Be, una abraçada. Ja ens veurem.