dissabte, 2 d’octubre del 2010

ARGENTONA RECUPERA LA FONT PICANT




La noticia de la setmana a Argentona és, més enllà de la vaga i totes les seves connotacions, que aquest cap de setmana es reinaugura la Font Picant.

Molts diran i qüestionaran que aquest sigui el fet més important de la setmana, i segurament tindran raó, però estem parlant d’un símbol que ha fet que Argentona  sigui singular i, que amb aquesta singularitat, la vila es va fer gran i coneguda arreu. I nosaltres també ens vam fer grandets (no grans, per que els de la meva generació vam veure com es tancava la Font Picant en plena adolescència) amb la singularitat incorporada en la nostra genètica i en la nostra quotidianitat.

Hem passat molts anys sense la font, o amb una font amenaçada per la desaparició fins i tot com a paratge natural, hem passat molts anys orfes de la nostra singularitat, però aquest cap de setmana recuperarem el darrer element de la recuperació del nostre símbol més preuat: l’aigua picant.

La recuperació però, no ha estat fàcil, ha trigat quasi bé 10 anys, tres mandats municipals: el primer va aconseguir la propietat municipal del paratge, el segon va començar el procés d’arranjament de la font i l’entorn, i aquesta és la meva modesta aportació: com a regidor, en aquella època de Promoció Econòmica, vam organitzar els Tallers d’Ocupació de Jardineria Forestal per netejar la font i el seu entorn, procés previ a la intervenció definitiva que s’ha concretat aquest darrer mandat amb la recuperació, també, de la mina d’aigua picant.

És una cadència lògica, un encadenat de decisions preses que han fet que col·lectivament arribem a bon port: al lloc que tots desitjàvem. És un bon exemple a seguir encara que, malauradament, ja hem vist que en molts casos no ha estat així, posem per exemple la Sala, Can Doro, el Mercat Municipal o el necessari Pla d’Urbanisme. Masses prejudicis.

Malgrat això, el diumenge s’inaugura oficialment la renovada font, a partir d’aquest dia recuperarem un espai, ara amb el valor afegit de l’aigua com a principal reclam que podrem fruir cada dia de cada setmana, ara ja sense les amenaces històriques.

Argentona està d’enhorabona.