dilluns, 26 de juliol del 2010

El govern fa marxa enrere i converteix una moció contra el nus viari de la riera en una reclamació per a la millora de la connectivitat d’Argentona amb aquest nus


Imatge virtual del nou enllaç de la C-60 amb la C-32
Això va passar en el darrer ple quan Tots per Argentona amb el suport de CiU va presentar una confusa moció que pretenia mostrar el desacord del govern amb l’imminent inici de les obres de millora del nus de la riera (enllaç entre la C-60 i la C-32) i la millora dels accessos a Mataró. En el debat d’aquesta moció vam poder desmuntar un per un tots els arguments que la sustentaven, arguments que, en alguns casos no responien a la realitat i en d’altres, eren clares falsedats que perseguien la confusió. En l’únic que vam estar d’acord és que cal resoldre, d’una manera o altre les afectacions que les obres ocasionaran al conjunt d’argentonins i argentonines i és això i només això el que vam aprovar finalment.

La impressió que vam treure de la presentació de la moció i del debat que es va generar, és que Tots per Argentona vol recuperar l’estil més reivindicatiu que el va portar a guanyar les eleccions de 2007 i que, darrera les pancartes, vol amagar els seus fracassos en matèria urbanística aixecant novament la bandera de la defensa del territori.
I és precisament en aquesta defensa del territori on han conreat els fracassos més evidents de les seva activitat política com a govern, no sabent articular un Pla d’Urbanisme per Argentona, que ha de ser la definició del model de poble i la principal eina de defensa del territori, com tampoc han aconseguit crear una alternativa al projecte de Can Doro, principal i única raó de ser de Tots per Argentona. Com tampoc han sabut construir un aparcament a la Plaça Nova entre tantes altres coses.

Però això ja no si val.
Van guanyar unes eleccions i han de ser conseqüents amb la responsabilitat que van adquirir, o amb la seva irresponsabilitat.

El debat sobre la mobilitat al Maresme, s’ha de fer amb rigor, amb dades i amb la voluntat de solucionar els dèficits que patim, debat que s’ha tingut ja en el conjunt de la comarca a través de la comissió de mobilitat que es va crear en el Consell Comarcal, que va aconseguir aprovar un acord per a la mobilitat al Maresme amb el suport de més del vuitanta per cent dels seus consellers, després d’haver assolit l’acord al Consell d’Alcaldes, on hi participa també el d’Argentona. Acord al que s’hi va arribar després de molts mesos de discussió, després d’haver-se fet l’estudi de mobilitat més important que s’ha fet mai a la comarca i que proposa l’ampliació de l’autopista, però també proposa la millora de transport col·lectiu per carretera mitjançant carrils especials d’ús exclusiu per a vehicles d’alta ocupació (VAO), ampliar la capacitat de la línia ferroviària de rodalies, o prioritzant la construcció de la línia de tren orbital que tindrà una estació a Argentona, o modificant la política de peatges amb importants descomptes pels residents al Maresme entre moltes altres propostes que milloren la seguretat i la mobilitat entre els municipis del Maresme i entre la comarca i Barcelona, Girona i el Vallès.