dilluns, 12 d’octubre del 2009

L’autobús, primera víctima del Carrer Gran

“L’alcalde no sap que fer amb l’autobús un cop acabin les obres del Carrer Gran”


Això és el que es desprèn de la resposta de l’alcalde a la pregunta que els socialistes li vam fer al darrer ple.

En aquell ple li preguntàvem com tenia previst tornar a donar el servei d’autobús a les persones que viuen a la part nord de la vila, que han vist com les obres del Carrer Gran han anul·lat les tres parades (ajuntament, Sant Sebastià i Grumbe) que els donaven el servei.
La resposta va confirmar el que tots ens temíem: l’autobús ja no tornarà a passar pel Carrer Gran, i la seva falta de previsió obligarà als vilatans a continuar com fins ara, anant a buscar l’autobús a la plaça nova com la parada més propera.

El grup socialista hem donat suport al govern en el disseny i posada en marxa de la nova línia d’autobús que connecta la vila, les urbanitzacions i l’Hospital de Mataró malgrat l’elevat cost econòmic que representa, per què creiem que tot allò que afavoreix la reducció del transport privat i facilita l’autonomia de les persones en els seus desplaçaments és bo i és necessari. En aquest sentit, apostem per facilitar l’ús del transport públic.
I apostar pel transport públic és bastir una trama d’autobusos que facilitin el seu ús, no només pels viatgers habituals, sinó que ha de procurar captar nous públics, i això només s’aconsegueix prenent decisions que facilitin i acostin els mitjans de transport als ciutadans i no allunyant-los com fa ara el govern de TxA i CiU.

El govern va decidir iniciar les obres del Carrer Gran sense tenir en compte les necessitats dels argentonins, sense tenir un pla de mobilitat que contemplés un escenari de futur amb el Carrer Gran tallat al trànsit, sense calcular els efectes que una obra d’aquesta magnitud provocarà a la població, i ara en començarem a pagar les conseqüències.

La seva falta de previsió els ha dut a no tenir en compte el perjudici que les decisions, preses sense meditar, ocasionen a les persones que viuen al poble. Ja ho hem denunciat diverses vegades, amb l’obra del Carrer Gran, el govern ha començat la casa per la teulada, ha posat els seus interessos electorals pel damunt dels interessos del vilatans.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sembla ser que la causa torna a ser un error de càlcul. La cimentació no aguanta les 18 Tm de l'autobús ni les 20 Tm i escaig del camió de la brossa. I això ho han vist ara a l'intentar demanar les certificacions de pès sostenible per l'obra. Per aquesta raó no pot passar l'autobús. Això es podia haver arreglat de formes diverses (per exemple amb un forjat de ferro al posar el ciment) però ara representaria tornar a aixecar el carrer gran i la plaça de vendre. Per no haver d'admetre-ho callen.