dimarts, 27 de novembre del 2007

Moció dels pins


El lamentable episodi de la tala dels pins centenaris al torrent de Can Riera, ha tingut a les darreres setmanes nous episodis. En el ple ordinari de novembre, l’Entesa va fer una moció demanant novament l’informe tècnic sobre la tala, que l’ajuntament tenia des de finals de setembre.

A la comissió informativa prèvia a aquest ple, la regidora de medi ambient ens va informar que aquell mateix dia ens havia enviat per correu electrònic tot l’expedient informatiu, i ens demanava un dia per fer una reunió per valorar tot el material.

Quan vaig repassar la informació rebuda vaig trobar-me que l’informe tècnic encarregat al Consell Comarcal del Maresme, anava signat per la mateixa persona que va denunciar la tala, evidentment utilitzant els mateixos arguments en els dos informes. Aleshores vam decidir presentar una moció d’urgència en la qual demanàvem al ple que no es tingués en compte aquest informe tècnic, i que se’n demanés un segon a alguna entitat independent. Enteníem que més enllà del contingut de l’informe, en un mateix expedient no hi podia haver una denuncia i un informe tècnic que avalua el contingut de la denuncia signats per la mateixa persona.

La moció no va prosperar. Uns van argumentar en contra de la moció (ERC) i els altres sobre l’oportunitat de la mateixa (TOTS + CiU).

Uns dies més tard, es va celebrar una reunió amb tots els grups, en la qual, es va poder parlar de tot plegat i es va arribar a un cert acord en que no hi va haver responsabilitat política, que no es tingués en compte l’informe del Consell Comarcal, i que se’n demanaria un segon.

Tothom va coincidir a dir que havia estat una bona reunió en la que s’havia parlat amb molta sinceritat, però just a l’endemà, l’alcalde en una entrevista a la ràdio, va tornar a afirmar que la tala dels arbres va ser a causa del buit de poder previ al seu nomenament, i per tant la responsabilitat política és de l’anterior equip de govern.

La regidora de Medi Ambient va haver de córrer sortir a corregir l’alcalde…

Estem contents per que s’han assumit els arguments que hem defensat sempre. L’absència de responsabilitat política, i la necessitat de tenir un informe independent per valorar les decisions tècniques.