diumenge, 28 d’octubre del 2007

De què ens serveix una bandera descolorida?

Aquest article vol ser una reflexió en veu alta sobre el que va passar en el darrer ple, en que ERC va presentar una moció que demanava textualment:

“Que s’instal·li amb caràcter permanent un màstil metàl·lic amb una bandera catalana a l’entrada sud d’ Argentona per tal que sigui de la màxima visibilitat”

Resulta que CiU també en tenia una de pensada, igualeta que la d’esquerra, però que aquests els van avançar, i no van tenir altre remei que afegir-s’hi a darrera hora.

Els socialistes, els vam fer una reflexió sobre l’estat de la cultura catalana, i aprofitant que faltaven pocs dies per l’ inici de la fira del llibre de Frankfurt, i lamentant els baixos índex de lectura al nostre país, i el mal ús que fem de la llengua tant oralment com escrita per desconeixement, i posant com exemple els integrants del mateix ple, vam proposar substituir la bandera per fer campanyes de foment de la lectura en català. D’aquesta manera fèiem una aportació activa a la cultura del nostre país.

La resposta va ser que no, o bandera o res. Aquesta va ser la resposta que van donar els representants dels partits anomenats “nacionalistes” de l’ajuntament, aportacions actives al desenvolupament cultural de Catalunya no, actes simbòlics que no aporten res, si.

Finalment, els socialistes van fer una nova proposta: d’acord en la bandera, sempre que l’ajuntament d’ Argentona es comprometi a organitzar campanyes actives en favor de la lectura en català i es doti de recursos econòmics suficients per endegar aquestes campanyes.
Quasi tothom hi va votar a favor.

Els socialistes creiem que el que cal es fer polítiques actives per al desenvolupament de la nostra cultura, per evitar que en un futur proper, la nostra bandera esdevingui un símbol estèril. O dit d’una altre manera, si no la cuidem la nostra bandera es descolorirà i, de què serveix una bandera descolorida?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Vador!
No vaig ser al Ple anterior al dels "Pressupostos" i tinc un dubte que potser em pots contestar, aquí mateix... Referent a la proposta del PP de penjar la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament, tinc entés que no es va aprovar per la negativa de la resta de partits. El que voldria saber és la posició de Tots per Argentona. L'alcalde va votar a favor? En Collet i la Boba que van votar, abstenció?
Gràcies per la teva resposta.

Salvador Casas ha dit...

Tots per Argentona va donar llibertat de vot als seus regidors, així doncs hi va haver de tot. L'alcalde va votar a favor després de llegir una suposada carta d'un ciutadà que li demanava el seu suport a la moció del PP. En Collet va votar en contra sense donar explicacions, i finalment l'Assumpta es va abstenir, i també ho va argumentar, ella més amb un discurs polític que va iniciar parafrassejant Lluís Llach "...no em mana cap bandera que no es digui llibertat..."

Anònim ha dit...

Moltes gràcies!!

Anònim ha dit...

anònim1: en collet no va votar en contra, es va abstenir!!!
anònim2.