dissabte, 15 de setembre del 2007

La raó de ser de TxA

Ahir es va celebrar un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre de dia, l’elecció del Jutge, en aquest cas Jutgessa, de Pau.
Aquesta elecció s’havia de fer en el ple ordinari de la setmana anterior, però el govern es va veure obligat a postergar-la per que no va tenir en compte que tradicionalment aquesta elecció es feia per unanimitat, amb l’acord de tothom, i al nostre benvolgut alcalde li va passar per alt aquest petit detall: buscar el consens de tots els grups polítics!
Curiós en una persona que ha encapçalat un projecte polític, un dels fonaments del qual ha estat dir que no escatimarien esforços per buscar majories àmplies.

Però no va ser només la badada de l’alcalde el que va cridar més l’atenció d’aquell ple, “l’ideòleg” d’aquest govern, en Xavier Collet, la va vessar fins el ridícul a l’anunciar que la venda d’un solar de propietat municipal servirà per primer cop per finançar la construcció d’habitatge protegit.

Això és una doble mentida, d’una banda la “voluntat“ que va demostrar en la construcció d’habitatge social no és tal, està obligat per la llei a fer-ho. La nova llei d’urbanisme obliga a invertir en habitatge social tots aquells recursos provinents de l’alienació de propietats municipals.
D’altra banda, les vendes de solars públics que hem fet mentre els socialistes hem estat al govern, han generat uns ingressos “afectats” (guardats) amb la finalitat d’invertir-los en habitatge social.
Així doncs, quan vulguin, el govern podrà construir habitatge social per què ha rebut en herència recursos per a fer-ho.
La intervenció d’en Collet no va ser gens ingènua, tenia una intencionalitat molt clara i que té molt a veure amb la estratègia que s’ha marcat l’equip de govern: aprofitar qualsevol ocasió per criticar la gestió del govern anterior, encara que sigui falsa.
De fet la seva raó de ser ha estat l’oposició a aquell govern, i encara la mantenen.
Per cert aquests diners que estan guardats, estaven esperant la tramitació urbanística del projecte d’habitatge social que teníem previst fer a Can Serra de Lladó, just darrera de la nova escola bressol. Aquest projecte, el mantindrà l’actual govern?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Casas
Crec que quan entre polítics us feu retrets de fets i actuacions, haurieu de concretar més les dades i donar referències demostrables del què afirmeu, doncs els que no sabem massa dels intriguls polítics, sempre ens queda el dubte de qui te la raò. I em refereixo en el tema que vostè tracte en l'article, que no dóna cap dade concreta del què hi ha la "guardiola", i que crec que els vilatans hem de coneixer.

Salvador Casas ha dit...

Benvolgut ciutadà
Teniu raó, i ara veig que és molt important donar la xifra per que tothom ho pugui valorar en la seva justa mesura.
La dada econòmica exacta no la tinc, l'he demanat als serveis econòmics de l'Ajuntament i tan bon punt la tingui la publicaré.
En tot cas si que li puc dir que hem venut tres parcel·les entre l'any passat i aquest, i els ingressos aproximats d'aquestes són al voltant de 650.000 euros (les vam vendre a una mica més de 200.000 euros cada una). Aquesta xifra és una aproximació que faig de memòria però crec que la real no diferirà massa d'aquesta.
Així doncs, l'actual govern compta amb 240.000 euros anunciats amb bombo i platerets en el darrer ple (si aconsegueix vendre la parcel·la) més la gens menyspreable xifra de 650.000 euros que ha heretat del govern anterior.

Anònim ha dit...

Hola Xaval
Resulta que t'havua escrit i no vaig picar aceptar en fi san torne-mi
TXA va nèixer (segons diuen) per canviar la forma de fer politica, deien que mr Soy no era prou democràta que ells farian democràcia participativa....Doncs bé han passat 3 mesos de les eleccions i sembla qu l' amnesia s' apoderat de TXA, un exenple el tema de la jutjessa de pau.....
Algù va dir que les coses havien canviat i el Sr Regidor d' urbanisme va dir que no, pos te raó em pasat del "poc talante" Soy al menys talante Boba es a dir aixó ni ha canviat o pitjor a empitjorat.

Per cer i tornan al ple una oposició bona peró toba la vostra (ja se soc un c...) en fi et poso un 6

Respecte als calers per vivenda social han faltat a la veritat pel que dius (que cab...) ara que un altre dia que manem aixó ho tindriem que saber explicar a la gent no creus?

en fi fins aviat

un moment

VISCA ARGENTONA