dilluns, 30 d’abril del 2007

Una altra forma de fer política?

Ahir, els socialistes d’Argentona vam intentar fer un acte al barri del Cros, on volíem proposar les prioritats del programa pel barri, i dic que vam intentar per que es va produir un fet inaudit, destacats membres de la candidatura Tots per Argentona, van boicotejar l’acte.
La meva memòria no recorda que això hagués passat mai a Argentona, mai havia passat que un grup d’un altre partit, ocupés l’espai des de algunes hores abans que s’iniciés l’acte perfectament identificats amb unes xapes a la solapa, parlant amb tothom que s’acostava a l’acte explicant-los-hi que s’equivocaven, i més tard, durant els parlaments fent gestos de forma reiterada evidenciant el seu descontentament amb el que es deia allà, incloent-hi mostres iròniques i clarament de rebuig.
Aquesta actitud, va molestar a molta de la gent que va venir a un acte a escoltar, lliurament, les propostes socialistes per al barri, i així ens ho van manifestar a l’acabar els parlaments.
La falta de respecte vers els contrincants polítics d’una candidatura que fa bandera del diàleg i l’entesa entre tots, ahir va quedar clara, no s’ho creuen. M’hagués agradat pensar que aquesta actitud, no és la de la candidatura, sinó una mostra de la necessitat de protagonisme de les noies que hi participen, i una falta d’experiència política de com van les coses, de fet això lligava per que més que una hostilitat, semblava una malifeta de pati d’escola. Però la presència d’en Pep Masó al final de l’acte també borinejant entre el públic, fa pensar que va ser una maniobra orquestrada amb antelació.
Això també lliga amb l’arrencada dels nostres cartells el dia abans, i novament el diumenge els van tornar a arrencar, aquests, fins i tot hi ha gent que ha vist l’acompanyant d’en Pep, en la seva presència el qui els arrencava.
Què es pot esperar d’una gent així, un grup de persones que s’han destacat en els darrers quatre anys demanant diàleg en aspectes fonamentals de la política argentonina, Can Doro per exemple, i no han estat capaços de fer cap proposta alternativa a la del govern? Quan el diàleg l’entenen dient al govern: “si no fas el que jo dic, no ets dialogant i a més ets un prepotent”, quan han tibat la corda de la convivència democràtica interrompent plens, ocupant cases, o boicotejant la benedicció de les aigües de Sant Domingo.
Si una nova forma de fer política és això, anem arreglats!

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Soy un vecino del Cros que ya está cansado de tantas promesas electorales vuestras. Nos dijísteis que no ibais a enchufarnos más pisos en el barrio y después nos enteramos de planeábais colocarnos 400 pisos más en bloques de 12 con el INCASOL. Suerte que el INCASOL se enteró que jugabais a dos bandas con VERTIX y os dejó empantanagados. Decís que tendremos más servicios y nos seguís tratando como un ghetto. Después no os estrañeis de que os abucheemos. No sé ni si voy a votar, pero seguro que a tí NO.

Salvador Casas ha dit...

Estimat veí anònim del Cros,
No sé qui l'informa sobre l'ampliació de pisos al Cros, però en tot el que vostè diu està molt allunyat de la realitat.
La necessitat de fer 400 pisos al Cros, ni és de l'ajuntament, ni del partit que jo represento, sinó de l'incasol, que finalment en farà de pisos, però no tants com en volia.
Dedueixo que vostè està d'acord que es poden rebentar actes, que en política tot si val, que el diàleg no se'l creu, i que la millor forma de fer política és crispant-la. Vostè mateix, vostè i els seus informadors, que l'han enredat com a moltes més persones d'Argentona. Per cert, nosaltres mai vam prometre que no es farien més pisos al Cros!!

Anònim ha dit...

Señor,Vador Casas, siento verdadera verguenza ajena, en el comportamiento de los que se dicen capacitados para la governanza de este precioso pueblo que es Argentona,ni usted se merece representar, a las gentes de buena fe de este pueblo, pués su credibilidad brilla por su ausencia, ni ninguno de los policos en general que han estado en el govierno municipal en estos 8 años és más diria en los ultimos 12,mi opinion es que son todos unos impresentables,es por eso lo descorazonados que se sienten los ciudadanos,sin embargo,tampoco apruebo la conducta de algunos de los ciudadanos que,hacen con sus actitudes que las cosas sean aun más descorazonadoras,en cuanto al tema del Cros y de que arrancaron sus carteles....creo que la polotica infame que se sigue con los vecinos del Cros hace que la gente esté razonablemente harta e irritada,todo lo que se hace en la vida tiene sus consecuencias y en politica todo se paga,tarde o temprano,pensar que los ciudadanos son invéciles es un error,¿que tal si reflexionamos todos?

Anònim ha dit...

Señor Casas: No entiendo cómo se atreve a decir que le boicotearon el discurso, si resulta que además las dos chiquitas le ayudaron a levantar la estructura metálica que se le cayó encima. Si eso es boicotear, que venga Dios y lo vea. Creo que nos está usted engañando, pero nosotros no nos vamos a dejar engañar más por políticos que pasan por nuestro barrio para recaudar votos y olvidarnos cuatro años más.

Salvador Casas ha dit...

Als dos missatges anteriors,
Mireu, no és possible el que dieu, o jo visc en un altre món o ho sou vosaltres. Teniu un discurs molt ben aprés, sempre el mateix, ja ho entenc, cap problema. Al barri no tothom pensa com vosaltres, hi ha més gent, no sou els únics habitants del barri, gent que confia, gent que està disposada a treballar, gent que creuen que hi ha altres maneres de fer les coses, gent que s'estima el barri, i gent que sap el que vol.
Actituts com les vostres, són les que fa que les coses no avancin, hi ha gent, com vostès, instal·lades en la queixa constant, a vegades amb raó, a vegades sense, persones que no valoren la feina dels altres, o persones que l'encerten millor amb el diagnòstic.
Mireu que m'arranquin els cartells, que les dos "chiquillas" com diu vostè facin o deixin de fer, a mi no m'importa gaire, ja fa temps que ens movem per aquests mons per perdre els nervis amb qualsevol tonteria.
Vostès han pres partit per una determinada opció política, i tot allò que no sigui aquesta opció, és menystenible.
Però estaran d'acord amb mi que el que va passar el diumenge, no s'assembla en res en el que diuen que representen. Oi??

Anònim ha dit...

Oh! que divertit!!!
Jo que sóc veina del Cros, també hi era a l'acte, i lúnica "chiquilla" que vaig veure pujar a aixecar el que va caure va ser la Montse Brugal, que la reconec perquè és molt coneguda.
Suposo que si a aquesta senyora a la seva edat li diuen "chiquilla" deu estar molt satisfeta.
No ens lieu més, que l'important és el que s'ha fet, i qui no ho vulgui vuere, que continui vivint d'esquena

Anònim ha dit...

per desgràcia no vaig poder ser al cross.Es cert que al Cross hi manquen coses... peró jo pregunto... fa 8 anys havia dispensari? HI havia pista per els xavaLS a qui agraden les motos?
i hacia bus? Crec que si més no cal ser objectius., s'ha fes un esforç per millorar cosa que altres governs no poden dir. Aixó si prego a en Vador que si guanya no deixi el cros de banda. sI EL CROSS VA COM EL SEMPRE les coses milloraran.

Consol Prados Martínez ha dit...

Hola Vador,
veig que hi ha molts anònims per Argentona,... No hem d'estalviar temps ni espais per explicar les nostres propostes, perquè hi ha molta gent que les vol escoltar.
Ànims!

Anònim ha dit...

¡mira¡ la Consol... Los anónimos somo a los que habéis estado excluyendo durante 8 años , nuestro voto se lo daremos a otros,no ha vosotros,la diferencia entre usted Consol y nosotros es que nosotros somos inteligentes y por eso no nos gustan ni le gustamos a ciertos los politicos,y....usted siga así, que el Vador se descojonará de usted en la intimidad,por hacerle tanto la pelota¿por cierto¿que ha hecho el Vador Casas por usted en estos 8 años ?, pregunte a los 2ooo habitantes del CROS........¡HUI¡SI 2000 HABITANTES SON DOS REGIDORES¡

Salvador Casas ha dit...

Gràcies Consol, ho estem fent i ho continuarem fent.
En referència a aquest darrer comentari, m'agrada que faci aquesta diferenciació entre els darrers vuit anys i els anteriors. Queda clar que vostè prefereix els anteriors!! Està segur, o segura que s'han fet més coses al Cros fins l'any 99 que d'aquesta data a l'actualitat?
La primera escola bressol pública d'Argentona es va fer al barri (mandat 1999-2003, el nou dispensari mèdic s'ha fet en aquest mandat, la Policia de Barri, és del mandat anterior (que cal millorar, i ho hem dit públicament), la nova il·luminació del barri, també en aquest mandat, la rotonda d'entrada, també en aquest mandat, millorar la neteja del barri, a partir del mandat anterior, igual que el circuit de les bicis,els recursos sòcioeducatius: l'Esquirol, els PGS, etc i tots els serveis que s'han creat en aquests darrers vuit anys per a TOTS els habitants d'Argentona, els del Cros també, com el SEMPRE que ha dit algú uns quants comentaris abans que ha beneficiat a bastants ciutadans d'Argentona, els del Cros també...
Diguim que es va sentir més atès fins el 1999 que en els darrers vuit anys...
Per cert, 2000 habitants? Vostè no sap on viu!!

Oriol Vaquer ha dit...

Mentre altres s'han dedicat a fer veure que són els grans defensors del Cros, nosaltres hem treballat.
Els vots que vam perdre el 2003 van anar a parar majoritàriament cap a AA i EU. Quines propostes han fet pel Cros? Cap, ni una sola moció. Només d'han dedicat a parlar de Can Doro i les urbanitzacions.
Bé, van parlar del cros només quan van criticar el POUM. Però fins i tot llavors només van dir què no volien, i cap proposta en positiu, cap proposta dient què pensaven que volien pel barri del Cros i quines millores necessitava.
Nosaltres hem treballat i continuarem treballant perque la gent del cros sigui com qualsevol altre argentoní.
Els altres, com sempre, molt de xerrar però a l'hora d la veritat, res de res.

Salut República

Anònim ha dit...

CUÁNDO USTED PERMITA HACER 400 PISOS MÁS SEREMOS 2000....¡HA ¡...QUE PENA.. SE ME OLVIDABA QUE USTED NO PIENSA EN EL FUTURO...

Anònim ha dit...

avui he estat a la plaça, escoltant
al vador, senyor anònim, perquè no ha estat per escoltar com parlava amb orgull de la seva aposta pel cros? a se m'oblidava que vostès no saven escoltar sense fer soroll.

Salvador Casas ha dit...

Només per que quedi clar, nosaltres MAI hem dit que voliem fer 400 pisos, i al POUM queda clar quin és el límit de pisos que volem fer al Cros (al voltant de 160).
Senyor anònim, aprngui a comptar!!

Anònim ha dit...

La versió bona de la història:

Diumenge el socialistes van fer un acte de presentació de programa al veïnat del Cros; nosaltres formem part de la Comissió de Festes de Sant Miquel del Cros, som veïnes del barri i participem activament en tots els actes que es realitzen allà durant l’any.
Per aquest motiu, anàvem a escoltar les propostes que oferien els socialistes.
Van exposar el seu compromís de “diàleg” amb els veïns, van fer diferents propostes, algunes de bones i d’altres no tant, segons el nostre criteri, com a persones directament afectades; encara que això no ho podem decidir ni nosaltres ni els socialistes, sinó tota la gent que viu al Cros.
Quan van tocar els temes que més ens afectaven, com a Comissió de Festes, entre nosaltres comentàvem que no ens semblava correcte la seva posició i la seva falta de diàleg.
En cap moment varem interrompre l’acte pels nostres comentaris, ja que eren comentaris entre quatre o cinc persones que hi havia allà, sense cridar, sense enfadar-nos i sense fer cap tipus d’escàndol.
Ah! Perdoneu si que varem interrompre; quan a el Sr. Casas li va caure l’estructura publicitària de sobre l’escenari varem cridar: “ai, ai, ai... que se cae”, i varem corre en el seu ajut. I per molt malament que parli de nosaltres, un altre dia tornaríem ajudar-lo.
Durant el míting es va dirigir a nosaltres, senyalant amb el dit, des de dalt de l’escenari i micròfon en mà. Dient que mai pactaria amb un govern de dretes, i va dir: “ni Convergència, ni Tots per Argentona (senyalant-nos), ni PP, ni Argupació d’Argentona”.
I com tothom sap, no volem ser ni d’esquerres ni de dretes, simplement persones amb ganes treballar i millorar el nostre poble.
La nostre actitud davant d’aquesta afirmació va ser: moure la mà fent el gest de negació, sense cridar ni parlar. I el Sr. Casas va dir: “no digas que no Míriam”, i nosaltres continuàvem negant el que ell deia.
Algun veí del barri, que no pertany a Tots per Argentona, va riure d’un altre comentari que va fer el Sr. Casas. I la reacció va ser: “no pensaba que nadie viniese a chafarnos el míting”.
Des de baix la Míriam va arronsar les espatlles i va dir en veu baixa:”Jo?”, i en Casas va contestar: “No tu no, el señor que está detrás”. El qual, després va aclarir aquest tema amb el Sr. Casas.
Per tant, l’acte va començar i acabar amb normalitat. Excepte quan li va caure l’estructura, com ja hem explicat anteriorment, i quan el Sr. Casas es va dirigir a nosaltres, no nosaltres a ell. Per tant, ¿qui volia boicotejar a qui?
Pot ser, no els va agradar que estiguessin davant de l’escenari, però va ser una decisió involuntària ja que estàvem parlant amb la gent del barri (amics, familiars, coneguts, veïns...), inclòs l’Esther parlava amb el Sr. Casas i el Sr. Vaquer just en el moment que van indicar que començava l’acte. Allà on estàvem, allà ens van quedar.
Volem creure que tot el que han dit aquests dies, és només una estratègia política, per desprestigiar-nos davant de la gent del poble, que no ens coneix i poden pesar que la nostra actitud és incorrecte.
Nosaltres no creiem que això sigui una guerra, i si ells ho veuen així, lluitaran sols.

P.D.: Definició de BOICOT / BOICOTEJAR: Privar a una persona o entitat de tota relació social o comercial para obligar-la a cedir.

Míriam Agama i Esther Martín

Anònim ha dit...

Al comentari anterior, Miriam i Esther, desa el moment que us vàreu presentar a l'acte amb insignes del vostre partit, ja no representeu a la vostra comissió de festes, a no ser que aquesta no representi a tot el barri, si no només als vostres interessos partidistes, si fóssiu una comissió neutral, jo mateixa us hagués consultat les nostres propostes. De totes maneres jo no soc l'única veïna del barri que creu que el vostre comportament no va ser apropiat. Si de veritat teniu la consciència neta deixeu ja el tema. A mi personalment en fa pena que només es parli del nostre barri, per fer polèmica.

Anònim ha dit...

Conciencia limpia es algo que no puedes decir, Susana, que eres la tránsfuga del Félix Rosa, que la otra vez te presentaste en la lista de ese fascista y ahora te presentas por el PSC. Engañas a la gente que te vota porque te dejas engañar por la gente que te promete una silla en el ayuntamiento. Sólo te la prometen porque quieren que traiciones a tu antiguo compañero de demagogia.

Anònim ha dit...

no me puede dar lecciones de moralidad, alguien que escrive bajo el anonimato.

Anònim ha dit...

Deberías aprender primero que escribir va con "b".

Anònim ha dit...

Bueno, vamos prosperando, veo que ves los errores ajenos, es un paso.
El siguiente, es aceptar los propios.

DEMOCRACIA EMPIEZA POR "D" DE DECENCIA.

Anònim ha dit...

Y TRÁNSFUGA se escribe en mayúsculas.

Anònim ha dit...

como mola seguir, seguir....... AY DIOS MIO........ en mayuscula como veis!!!!!MUY BIEN SUSANA ARREALES A LOS CULTOS DEL BARRIO.

Anònim ha dit...

DIOS MIO, QUE VERGÜENZA

Anònim ha dit...

vergüenza la vuestras que no teneis educaccion ni la conoceis

Anònim ha dit...

Me gustaría escribir como un votante más del barrio. Seguramente ahora algún anónimo saltará diciendo que si yo me presente, que si yo no se cuantos, etc. A palabras necias, oidos sordos.
Disfruté y aprendí en la AAVV y en la comisión de fiestas. Hice mucho por el barrio, hasta que vi que lo que yo defendía, lo que quería hacer prosperar (la gente, no el barrio como ente inmobiliario) no quería hacerlo. Preferimos las discusiones, las viejas rencillas, las divisiones, los favoritismos y el vivir en clanes.
Muchas ideas se quedaron en el tintero.
Respecto al hecho que me presentara como candidato en 2003, no fue más que una lección al PSC, partido historicamente mayoritario en nuestro barrio y que nunca lo defendió, creo, firmemente, que el Sr. Casas y la Sra. Brugal aprendieron la lección.
Para finalizar, me gustaría lanzar una reflexión a los vecinos del barrio que lean esto: Piensen como querrían que fuera el abogado que les defienda en un juicio, como el arquitecto que les diseñe su casa, como el profesor que enseñe a sus hijos, con formación y experiencia, luego, extrapolenlo a la política y verán que necesitan para estar bien representados y cuales son las opciones que se les presentan.
Sin más, un saludo a todos.

Anònim ha dit...

Las eleciones ya se han acabado y cada uno tiene lo que se merece.

Piula ha dit...

A tots els interessats amb el barri els invito a compartit el següent blog, per parlar sobre els problemes del barri, sense jutjar per ideologia ni cltura.
http://elcros.blogspot.com/
Gràcies

Anònim ha dit...

Hola a tothom, el pobre Vador no ha tingut mai massa sort a la política. EL PSC a Argentona sempre ha estat a l'oposició,(tret dels 8 anys que ha pactat amb l'Entesa) mentre que a d'altres pobles tenen alcaldes vitalicis.A sobre va a un miting al Cros i li cau una fusta a sobre, ¡què hi farem! Malgrat aquest petit contratemps en Vador és molt més que un club, és de les poques persones que queden al poble que parla des de la ideologia, i això és digne de mèrit ( encara que com és el meu cas no he estat mai socialista )Potser ens sobra una mica de sectarisme per totes bandes, però no hem de perdre el respecte a les persones, perquè llavors obrim la porta a que no ens respectin a nosaltres.

Endavant Vador , fes el que creguis just, i sobre tot vigila amb les fustes dels mítings ... són molt punyeteres.

Anònim ha dit...

Bueno a veure...

yo dic una cosa hi ha molta gent d'un partit en concret,que s'ha apropat per exemple a mi, amb molt bona cara super amable y tot aixó abans de les eleccions, y y com no hi ha agut gaire sort ara ja ni em mira gaire a la cara, quin morro no? ja sabem que la política quán s'ha propen les eleccions s'ha de aproximar a la gent per comunicar propostes vale ho entenc...però que desprès em giris la cara no he veig molt clar, saps...

HO HAS FET GENIAL