divendres, 20 d’abril del 2007

La Sala

Aquest vespre s’ha fet al Saló de Pedra una interessant taula rodona sobre la Sala, el remodelat equipament cultural d’Argentona. Hi han participat en Xavier Cubeles, autor de l’estudi sobre la viabilitat de la Sala, l’Antoni Tarrida del Teatre Nacional de Catalunya, els germans Pons, de l’empresa d’il·luminació Fabrés, en Xavier Amatller, actor, i en Xavier Valls, director de l’obra.

Des de cada una de les vessants professionals dels ponents, hem anat veient la importància de disposar d’un espai escènic com el que s’està acabant de realitzar, i les possibilitats que tindrà el nou teatre d’Argentona no només en el vessant artístic, sinó en el de la promoció de la vila.

Aquest dimecres els regidors hem fet una visita a la nova Sala, i personalment recomano a tots els vilatans que vinguin el diumenge a la jornada de portes obertes que s’ha organitzat, crec que, sincerament, hem fet una gran obra, és una d’aquelles obres que t’omple d’orgull de pertànyer a una comunitat que és capaç, i que té ambició, i que per tant, està viva.

Tenim al davant una gran oportunitat per desenvolupar-nos cultural i socialment, per que tenim una gran eina que ens ho ha de permetre. Ara ens cal a tots plegats empènyer aquest gran projecte i no defallir, i ser com s’acostuma a dir dels espectadors catalans, molt exigents amb el que veiem, i que aplaudim o xiulem quan calgui per que una actitud positiva farà que les arts escèniques del nostre país creixin en quantitat i qualitat.

Però no hem de ser només espectadors, també hem de ser actors, per això no cal que pugem als escenaris, hem de ser actors per aconseguir que tothom es faci seu aquest projecte, i que tots plegats el fem créixer.

Una darrera recomanació, el proper dimarts, els socialistes d’Argentona hem organitzat una conferència que amb el títol “Els equipaments culturals del segle XXI, la Sala com exemple” farà en Ferran Mascarell, el qui va ser Conseller de Cultura de la Generalitat, i també regidor de l’Ajuntament de Barcelona, al Saló de Pedra a les vuit del vespre.