dijous, 5 d’abril del 2007

Nous temps per Argentona

Estem a les portes d’unes noves eleccions municipals, segurament l’esdeveniment més important de la vida política argentonina: les eleccions que ens han de permetre escollir un nou govern per encarar els propers quatre anys, el proper mandat, un mandat que serà molt interessant, amb grans reptes com l’aprovació del Pla d’Urbanisme i d’altres no tant grans però no menys interessants com el de gestionar el dia a dia pensant en el benestar dels argentonins i argentonines.

Aquests darrers quatre anys han estat de gran activitat, amb l’educació, amb l’esport, amb la cultura, amb el dinamisme econòmic, amb les obres, les grans i les petites, amb el benestar social, amb el medi ambient i un llarg etcètera. Ara però ens toca no adormir-nos i continuar treballant pel futur d’Argentona i pel dia a dia.

El balanç d’aquests darrers quatre anys només es pot qualificar de positiu, per que malgrat el xivarri que hi ha hagut, s’ha treballat més que mai. Si que és cert que projectes com Can Doro o el Pla d’Urbanisme s’han alentit, però són projectes vàlids i importants per tots els ciutadans d’Argentona, per això segurament seran els temes “estrella” de la campanya, nosaltres els defensarem i serem els argentonins i argentonines els qui finalment decidirem apostant per governs progressistes o conservadors, apostant pel dinamisme o l’immobilisme, apostant pel futur o pel passat.

Nosaltres estem preparats. Ens queden moltes coses a fer, i les volem fer amb un equip renovat i carregat d’il·lusió. Esperem comptar novament amb el suport de la gent del nostre poble per que tots plegats construïm el somni d’una Argentona progressista, dinàmica, pròspera, agradable, bonica, amable, tranquil·la i amb futur.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Si vostè considera progresisme l'endeutament de la Sala, del Poliesportiu (amb obres inacabades o defectuoses), etc. Si vostè considera progresisme el no fer res a les urbanitzaciones que també són "argentonins i argentonines" contribuents i no rebents de serveis. Si vostè considera una Argentona tranquil·la amb les manifestaciones realitzades durant aquests últims anys per fer escoltar la veu del poble. Si vostè considera bonica una Argentona amb vies de RENFE pel mig de la carretera comarcal. No sé que serà d'Argentona en els pròxims 4 anys de govern si vostès surten escollits al poder.

Salvador Casas ha dit...

Si aquests són els arguments que teniu els grups de l'oposició, o els aspirants a ser-ho, aneu-vos-ho preparant millor per que amb això no aneu enlloc. Quins és l'endeutament de la sala? Quin és l'endeutament de la sala en comparació a la capcitat que tindrà la sala per dinamitzar el poble? Quins són els serveis que les urbanitzacions haurien de rebre i no han rebut? Les manifestacions les heu muntat vosaltres i per on dius que passarà el tren? diga-ho per que jo no se per on passarà!!

Anònim ha dit...

En primer lloc no sé quina fe manteniu pensan que la sala es mantindrà per els seus propis ingresos, potser sigui gràcies a la butxaca de vostè o de la butxaca de tots els membres que formeu el govern, però segur que no es així i, qui pagará serà el poble, millor dit els contribuents del poble.
En segon lloc, no cal dir que el comerç d'Argentona decau i, per tant per molta capacitat que tingui una sala no vol dir que recaptarà grans fortunes, ja que no poques persones pensen que no recaptarà ingresos ni per satisfer les seves necesitats de manteniment. Si vol un exemple fixi's en l'actual Centre Parroquial que al cinema es cobra per entrades igual de cares que la resta de cinemes amb una pèsima i nefasta qualitat de so, de pantalla i de butaques, no crec que tots els ingresos d’un tiquet d’entrada siguin per satisfer el cost que pugui suposar la pel•lícula en sí i la seva traducció a llengua catalana.
En tercer lloc, es poden esmenar els serveis que no reben algunes urbanitzacions que com vostè mateix diu "haurien de rebre i no han rebut". Per començar haurien de rebre una xarxa de clavegueram com la resta de ciutadans del casc urbà; haurien de rebre un xarxa de canalització d'aigua en condicions; haurien de rebre la xarxa d'enllumenat públic; haurien de rebre el servei de neteja de parcel•les que l'ajuntament té apropiades i el servei de neteja de carrers que per això també són carrers apropiats fins fa poc; haurien de rebre moltes coses més que sabeu i no teniu voluntat a solucionar. Perquè s'ha de dir que també són ciutadans i contribuents de l'IBI i d'altres certs impostos locals que els que viuen allà no saben on van a parar aquest diners ja que no reben els serveis competens propis d'un decent ajuntament que hauria d’oferir. És més, podríem dir que paguen doble, els suposadament serveis que reben de l'ajuntament i els serveis que associacions o juntes han d'assolir per manca d'implicació de l'Ajuntament d'Argentona.
En quart lloc és cert que les manifestacions les hem muntat nosaltres, SÍ el poble, que és qui us vota i vostès ens representa de mala manera. Si ens hem manifestat no ha sigut per simple voluntat de crear crispació entre els ciutadans del poble sinó per fer escoltar les nostres sugerències i opinions que per vies polítiques a iniciativa del poble no han donat solució.
En cinquè lloc i últim, es deplorable que vostè regidor de Promoció Econòmica etc. no sàpiga per on passarà la via de la possible via de tren de la RENFE quan el poble s'ha assabentat fa uns mesos gràcies a mitjans de comunicació i no gràcies al govern ni als vostres afins mitjans mediàtics. Així doncs, no li diré jo pas per on pasa la suposada via de tren si no que busqui vostè si es que té interès per on passarà el tren ja que no es la meva tasca i si la seva que per això representa al poble d’Argentona. En cas que per incompetència, encara no reconegui per on es té els plantejaments de la instal·lació de la via de tren no dubti a demanar-ho per aquest mateix servei que ofereix el blog, servei que almenys fa la funció de fer saber les nostres queixes de ciutadà a polític sense intermediaris. Gràcies.

Salvador Casas ha dit...

Benvolgut ciutadà anònim,
Hi ha molts exemples al nostre país d'equipaments culturals que tenen un grau molt elevat d'autofinançament, ja no dic de beneficis, que també n'hi ha, però dificilment la Sala tindrà beneficis si ha de complir una funció de dinamització social d'Argentona. En tot cas si preten comparar-lo amb el Centre Parroquial, precisament és l'exemple que cal fer una inversió important per tenir un equipament com cal. Però a vostè això no li importa, a vostè com a ciutadà compromès amb una opció política indeterminada li interessa fer arribar el missatge que l'actual govern ho fem malament.
Vostè sap perfectament com funcionen les urbanitzacions i la responsabilitat que tenen les persones que hi viuen respecte a l'estat de les mateixes. No dubti que aquest govern i el que vindrà es farà càrrec de les obligacions de tots els ciutadans de la vila, però no faci demagògia amb un tema com aquest, ja sap que mentre que les urbanitzacions no es recepcionin, i per això cal que estiguin en unes determinades condicions, la responsabilitat dels serveis és exclusiva dels seus propietaris. Nosaltres estem ajudant, col·laborant amb les juntes per accelerar el procés de recepció, però no finançant.
Les manifestacions que heu muntat, són la cirereta d'una estratègia interessada elaborada en algun laboratori clandestí per fer caure un govern que no és de la seva corda!! Per exemple, encara no he sentit cap proposta alternativa pel Pla d'Urbanisme, només el no per el no, o encara hi ha gent que està fent concursos per dissenyar Can Doro, però ni una paraula de finançament!! Vostès no fan suggeriments, i per cert, vostès no representen "el poble".
No se encara per on passarà la via del tren, i vostè tampoc. Entre d'altres coses per que l'únic que està aprovat és que d'aquí a quinze anys passarà una via del tren que unirà Mataró i Granollers i que hi haurà una estació a Argentona, però del traçat ningú en sap res per que no està aprovat. Li he de dir que jo ja he vist un parell de propostes, però cap encara és la definitiva (la imcopetència seria donar per bona qualsevol proposta...)
Gràcies per utilitzar els meu blog per parlar amb mi, com sempre estic a la seva disposició per aclarir-li qualsevol dubte.

Anònim ha dit...

Persona anònima, no es pot anar per la vida enganyant als vilatans.
El procediment legal que tenen les urbanitzacions de nova construcció (encara que faci 25 anys que ja s'hi viu)per què les recepcioni l'ajuntament, està a l'abast de tothom que vulgui assabentar-se i els propietaris de les parcel·les i els habitatges també ho saben. Difondre qualsevol altre proposta tal com vostè explicita, o és d'una ignorància molt perillosa o té molt mala sang. El pitjor que es pot fer es enganyar a la gent donant com a possibles unes expectatives, que qui les transmet sap que són falces.
Com vostè també deu saber, el Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya, decideix que ha de construir un tren que vagi des de Mataró fins a Granollers passant per Argentona, i mana que es faci un reserva de terrenys per a on ha de passar, però ni se sap com serà (elevat, a peu del terra, soterrat ...)ni per quan exactament. El que fa l'ajuntament es fer la previsió de la reserva al POUM (com fan tots els ajuntaments)i negociar el millor traçat i el menys impacte possible, que segons informacions de la regidora d'Urbanisme també estan fent. O sia, que creurer amb el muntatge de Photoshop que assegura el Sr. Vilanova a la revista "El banc de la plaça", és d'un ridícul escandalós, i si a més el difon com a verídic, es que té molt mala llet. No es pot enganyar als vilatans, que per aconseguir uns objectius personals o de grup, s'utilitzis males arts.
L'aposta cultural d'una vila mai s'ha de vehicular amb objectius de rendibilitat econòmica. S'ha d'exigir que es porti una molt bona gestió, però les activitats culturals sempre s'hauran de suplementar amb diners de les arques municipals.

Anònim ha dit...

En Vado és la millor opció a l'alcaldia, noves idees, projecte clar i transparència. Endavant.
Un secret: mai he votat socialistes, aquesta vegada la meva aposta és en Vado Casas.

Anònim ha dit...

Vador,

des de les urbanitzacions només demanem que compliu el que és de llei. A Can Raimí ja tenim el projecte gairebé aprovat (malgrat totes les traves que posa el regidor Fèlix Rosa, que encara no està clar a quin Can Raimí intenta afavorir amb la seva demagògia), i esperem que durant la propera legislatura es pugui desenvolupar en la seva totalitat.

El que realment necessitem és que hi hagi calma al consistori, i em refereixo al ja esmentat Felix Rosa, que només ens posa pals a les rodes perque no estem d'acord amb ell. La seva actitud i el feixisme fa temps que són sinònims.

Salvador Casas ha dit...

Això, presisament és el que busco, i el que busquem tots els integrants de la candidatura socialista.
Els argentonins i argentonines haurem de decidir el proper govern, però també haurem de decidir els integrants de l'oposició, quins partits han de tenir o no representació.
Espero molt d'aquestes eleccions, espero sobretot que els ciutadans d'Argentona tornin el seny a l'ajuntament!!