dissabte, 3 de març del 2007

Tots continuem sent Lorca


Dissabte passat vaig anar a veure l’obra “Lorca eran todos”, espectacle que va obrir la Temporada d’Argentona, dirigida per Pepe Rubianes i tristament famosa pel maltracte que tenir a Madrid, primer per la institució presidida pel “progre” Ruíz Gallardón vetant-la als teatres públics de la ciutat i més tard per un grup de persones que es van manifestar davant l’auditori on finalment la van poder representar amb proclames antidemocràtiques.

La impressió que vaig tenir després de veure-la va ser que les coses no han canviat tant, o més ben dit, la dreta espanyola continua copiant les mateixes estratègies que van derivar amb la destrucció de la democràcia dels anys trenta. La similitud, per exemple, d’alguns articles de la premsa feixista d’aquella època amb articles dels mitjans conservadors actuals és impressionant.

Ahir sense anar més lluny, la dreta espanyola va tornar a manifestar-se de forma coordinada a diverses capitals espanyoles amb símbols i proclames clarament feixistes encapçalats per dirigents del PP, partit que s’autoanomena democràtic, modern i centrat. Mil vegades prefereixo un dirigent conservador com Sarkozy, que almenys ha mamat l’essència republicana que qualsevol dirigent conservador espanyol que només ha mamat el fel de la rancúnia d’haver perdut els seus privilegis d’ençà la mort del dictador.

No vull fer alarmisme d’aquesta situació per que crec profundament amb la democràcia i en la força que tenim els demòcrates, només vull cridar l’atenció sobre el paper que ens toca jugar a tots, el de tenir una actitud proactiva amb els nostres deures ciutadans per frenar aquesta onada que ens transporta novament al passat.

Aquesta estratègia, però, no és aliena al que està passant a Argentona, hi ha grups de l’oposició que lluny de fer una política responsable, de debatre sobre idees o models de poble, continuen volent transformar la realitat inventant-se-la, i amenaçant sistemàticament als polítics del govern i als tècnics municipals, i utilitzant més els mitjans de comunicació, que els espais de discussió política que són els llocs on s’ha de debatre.

El proper 27 de maig, és el dia que hem d’escollir els nostres representants a l’ajuntament d’Argentona, serà el moment que haurem de decidir si continuem amb la política espectacle, o si ens tornem a situar en la política normalitzada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Buscant pel google temes relacionats amb Argentona he anat a parar al bloc del Sr. Vador Casas, casualitat. La veritat és que no em sorprèn.
Comento perquè crec que s’haurien de matissar certs aspectes respecte l’última notícía d'”actualitat” que hi ha al blog. Vosté i la demagogia diu: “…primer per la institució presidida pel “progre” Ruíz Gallardón vetant-la als teatres públics de la ciutat i més tard per un grup de persones que es van manifestar davant l’auditori on finalment la van poder representar amb proclames antidemocràtiques.” S’hauria de matissar que qui primer va vetar, va ser el Sr. Pepe Rubianes amb les seves declaracions a TV3, i això va portar conseqüentment que qualsevol ciutadà espanyol decent i amb mínim sentit comú es manifestés en contra de qui parla malament d’Espanya per darrera (precisament a Catalunya) per després anar de bo i cobrar els cèntims de la entrada als propis madrilenys. Sí, cobrar entrades i a sobre subvencions. Quina vergonya! També s’ha de dir que si vostè considera haver escoltat “proclames antidemocràtiques” a la manifestació i haver vist “símbols” antidemocràtics fes-ho saber, si fes-ho saber no a través de les teves paraules, no, sinó demostra aquesta veracitat mitjançant fotografies amb símbols clarament preconstitucionals, o demostri que té sons d’aquella manifestació amb proclames antidemocràtiques. Perquè si vostè considera antidemocràtic la fotografia que té penjada (al costat de la notícia precisament) poca credibilitat dóna. Em fa pensar, i segur que no vaig mal encaminat, que vostè són dels que considera preconstitucional la bandera amb l’àguila de San Juan però en canvi no considera preconstitucional la bandera de la II República.
El següent fragment demagògic és: “PP, partit que s’autoanomena democràtic, modern i centrat.” Vostè o és inculte o es que amaga la veritat. El Partit Popular és un partit democràtic, es va formar sense cap il•legalitat. I no m’importa que ara hem contestis qui va fundar el Partit Popular. Pots estar o no d’acord amb les seves idees, però són indubtablement les d’un partit que creu en la democràcia. En tot cas, preocupi’s del seu partit, que el vostre té poc de democràtic, ja que va sorgir a la II República i les seves actuacions fins ara poc han canviat.
I tot s’ha de dir, el PP no “s’autoanomena democràtic, modern i centrat” sinó que l’autoanomena vostè. Els seus votants saben que és democràtic, modern i de dretes, per això el voten.
Per últim, vostè, regidor del meu poble, no és el més adequat per donar consells com: “hi ha grups de l’oposició que lluny de fer una política responsable, de debatre sobre idees o models de poble, continuen [...]” Vostè no és J. Stuart Mill, ni Socràtes, ni Rosseau ni res pel estil, per manifestar suggeriments i donar consells a la oposició. Ja que vostè no és més que un simple personatge polític que se les fa veure de bon regidor pel poble i despòtic per dintre. Abans de dir tantes tonteries, s’ha de donar exemple que per això et varen votar la majoria dels ciutadans del poble i cobres un bon salari gràcies a tots els contribuents i no crec que sigui pel seu treball. Sí, s’ha de donar exemple de bon polític i ciutadà, i no dedicar el temps de treball a crear blogs amb les teves opinions personals ja que hem tingut prou en quasi quatre anys.

Anònim ha dit...

Vador, caram, tens un blog! Això està bé! Benvingut a la blogfera! Ens veiem divendres al sopar!
Jordi.

Anònim ha dit...

He linkat el teu blog al meu.

http://pilarventurapy.blogspot.com/