dissabte, 3 de febrer del 2007

Després del ple


Ahir vam celebrar el ple ordinari (-4) d’aquest mandat, on més enllà dels temes de tramitació hi van haver tres temes de més calat. El primer, fruit d’una moció de tres grups de l’oposició, demanava la creació d’una comissió tècnica formada per tots els partits polítics i la plataforma, per dictaminar si hi ha cap possibilitat de modificar el projecte urbanístic de Can Doro. El govern la volíem votar en contra però no va caler, finalment es va deixar damunt de la taula en espera dels esdeveniments futurs, aquests esdeveniments són les reunions que ja s’estan fent amb la plataforma, i que a partir de la propera setmana es faran també amb els grups de l’oposició. Ens vam posar d’acord i es va prendre la decisió més coherent, bé, la més coherent hagués estat la seva retirada per que si el fruit de les properes reunions és que no ens posem d’acord, no tindrà cap sentit posar a votació una moció la demanda de la qual hagi fracassat!!

L’altre tema a destacar, va ser una segona moció, en aquest cas la presentada en solitari per l’inefable Félix Rosa. Una argumentació desordenada i esperpèntica que traspuava més ganes de fer sang que de voler arreglar alguna cosa. Va acusar al govern de quasi totes les tipologies de delictes que es poden cometre en una administració pública: informació privilegiada, tràfic d’influències, prevaricació, etc... tot en un redactat de poc més de 10 línies!! La seva pretensió era la de denunciar públicament unes suposades irregularitats, fruit d’una també suposada investigació al millor estil Perry Mason. Això seria correcte si hagués esgotat totes les vies, o s’hagués documentat correctament, però agafar dades aïllades sense consultar el seu origen ni demanar assessorament i voler fer-les públiques sense xarxa, té el risc de fer un ridícul monumental, com crec que passarà quan demani les disculpes a les persones que va acusar i als ciutadans després de tot el que va arribar a dir.

Em sembla més honesta la política de les idees que la política de l’espectacle.
El tercer tema tractat va tenir unes connotacions diferents. El debat es va concentrar entre les cadires del públic. Un sector dels veïns de Can Cabot va demanar prendre la paraula per llegir una sentència exculpatòria sobre un tema econòmic referent a la gestió de la urbanització, un tema que ja va consumir bastanta estona en un ple passat. Els altres sectors de veïns de la urbanització presents en el ple també van intervenir, i de totes les intervencions, la primera constatació és la fractura social que viu el veïnat, i la segona, també constatada ahir, és la responsabilitat que hi tenen els grups municipals de l’oposició, tots, en més o menys mesura van ser esmentats durant aquest agre debat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvador,
m'agraden els teus comentaris en general, perquè són d'un home assenyat. Podria ser que de veritat t'interessi més Argentona que els "marrons inventats" que ens fan viure amb ràbia al cos?
Gràcies Salvador.

Anònim ha dit...

Bravo Salvador!
ja era hora!
Una veu diferent que busca fugir del show bussiness a que ens ha acostumat darrerament