dilluns, 11 de desembre del 2006

En el comiat d’Antoni Soy

Passats uns quants dies de la renuncia d’Antoni Soy com a alcalde i com a regidor de l’Ajuntament d’Argentona, voldria comentar un parell d’aspectes referents a aquesta renúncia.
D’una banda, felicitar-lo per l’assumpció de noves responsabilitats en el govern de la Generalitat de Catalunya, gran honor i gran responsabilitat per un home públic com Soy, i des d’aquí a més de felicitar-lo, desitjar-li els millors auguris per la tasca que inicia en aquests moments.
Amb Antoni Soy he compartit en aquests quasi quatre anys de mandat municipal el treball conjunt al voltant d’un projecte comú per a la vila. I d’ell, en aquesta acció de govern he rebut comprensió, complicitat, ànims i suport en la feina que he desenvolupat, i de mi ha rebut el mateix. Això tan simple, és el que fa veritablement un equip, i això és ben bé el que em fet els socis de govern aquests darrers quasi quatre anys i els anteriors.
La seva marxa però provoca moviments no menys interessants en el panorama polític d’Argengtona de cara a les eleccions que hem de celebrar el proper més de maig. No sé si el clarifica o no, però de ben segur que quan tinguem nou alcalde o alcaldessa res quedarà igual.
M’explico, deixant l’alcaldia, Soy provoca que les famílies de l’Entesa prenguin posicions per afrontar les properes eleccions. Així doncs, l’Entesa ha de decidir qui farà d’alcalde els propers mesos i a quina família política pertanyerà. Si és de l’entorn d’IC, els d’ERC que ja estan fora de l’Entesa, no tindran remordiments per haver abandonat el vaixell unitari. En canvi si el nou o nova alcaldessa és de la família d’ERC, el partit tindrà més dificultats per justificar la seva marxa. ERC haurà d’explicar moltes coses, entre d’altres, si es confirma que marxa definitivament d’Entesa, quin rumb ideològic prendrà en el futur immediat, i quines majories afavorirà en el cas que el resultat electoral els ho permeti.
Amb tota probabilitat, aquesta setmana que iniciem avui ens desvetllarà el nom del primer o primera regidora. A partir d’aquí anirem veient els moviments dels partits polítics.

2 comentaris:

Oriol Vaquer ha dit...

Benvingut a la blogosfera, ja anirem comentant la política local, o la no tant local, des de la xarxa.

Salut i República

Anònim ha dit...

Ja era hora aquest aterratge. Segur que cada dia entraré per llegir els teus comentaris i opinar-los, o sia, que ja saps el què et toca.
Tal com dius, durant els propers dies es podran definir futures alternatives en funció dels moviments per ocupar els llocs més rellevants.
Enhorabona.
Salut.