dijous, 21 de juny del 2007

Ple d'investidura

El passat dissabte, es va fer el primer ple del mandat, el ple d'investidura, el ple de la presa de possessió dels nous regidors i regidores i d'elecció de l'alcalde.

També és el ple dels discursos, on govern i oposició fixen les seves postures. Podreu llegir més avall el discurs íntegre que vam fer els socialistes en aquest ple:


"Sr Alcalde,

Siguin les meves primeres paraules d’aquest mandat que comença avui mateix per felicitar-lo per la seva elecció.

Dit això, li he de manifestar la nostra preocupació per que en l’acord de govern que acaben de presentar, parlen més de territori que de persones.

No parlen de les persones que pateixen problemàtiques concretes, no parlen de les famílies amb dificultats, no parlen de la gent gran, no parlen de cohesió social, no parlen de sanitat, no parlen d’educació, no parlen dels joves, no parlen emancipació, no parlen d’integració, no parlen d’igualtat...

Però del que parlen, ho fan sense convicció, sense concretar, com si no tinguessin clar, com si els vingués gros. I això també em preocupa per que els ciutadans i les ciutadanes d’Argentona necessitem respostes, i de moment vostès només generen preguntes.

S’ha acabat el temps de divagar, a partir de dilluns vostès hauran de donar respostes, a partir de dilluns vostès hauran de prendre decisions, els argentonins i argentonines els ho exigirem, i el nostre grup, des de la oposició, també ho farem.

Argentona ha demanat un canvi, i nosaltres ho hem entès, i assumim des d’aquest moment amb tota la dignitat el paper que ens ha atorgat la ciutadania: el d’estar a l’oposició, i li anuncio que la oposició que tindrà el seu govern, no tindrà res a veure amb la oposició que han exercit vostès aquests darrers quatre anys, nosaltres els farem una oposició crítica i responsable. Quan calgui, dura, però sempre honesta i constructiva. Farem una oposició lleial a la institució i fidel al nostre programa.

Comencen un mandat amb una feina feta molt important, amb una Sala a punt d’acabar, amb un Pla de Desenvolupament Comercial a sobre de la taula, amb la rehabilitació de la Masia de Can Barrau projectada i amb recursos, amb la rehabilitació de la Font Picant projectada i amb recursos, amb la construcció de pisos de lloguer social tramitant-se i amb recursos, amb la piscina coberta encarrilada, amb la urbanització de les avingudes Catalunya/Espanya adjudicades i amb recursos, amb un Pla d’Urbanisme que només cal que l’acabin de definir i l’aprovin, d’això en depèn que a Argentona es deixin de construir minipisos o que es pugui completar el mapa escolar de la vila.

Els deixem molta feina feta, he posat aquests exemples com en podria posar d’altres, i els faig un prec, no malbaratin el que es trobaran, de vostès depèn continuar fent passos endavant o començar a fer passos enrere, aquest luxe Argentona no se’l pot permetre.

M’han sentit a dir moltes vegades que el diàleg és en les dues direccions.

Mentre duri el seu mandat, els farem propostes, sense esperar que ens cridin, no farem el que han fet altres partits en el passat, esperar que els cridin i si no és així dir que no hi ha diàleg.

També tenim molt clar que ens podem posar d’acord en molts temes, però en d’altres no, tampoc confondrem la falta d’acord amb la falta de diàleg, si n’hi ha hagut.

Nosaltres serem proactius en la cerca del diàleg, i esperem que això sigui recíproc.

Sr alcalde, dilluns mateix em posaré en contacte amb vostè, per demanar-li una cita i començar a parlar de projectes.

Per acabar, li vull recordar que durant aquest mandat, celebrarem dues dates històriques, el trentè aniversari de les primeres eleccions municipals, i el setantè aniversari del final de la Guerra Civil, moment simbòlic en que es van perdre les institucions democràtiques, i que es van perdre moltes vides d’aquells i d’aquelles que van lluitar per la defensa de la democràcia, exiliats, represaliats, assassinats...

Els proposo en un dia com avui que ens posem a treballar en un homenatge de record cap a aquelles persones, a aquells argentonins i argentonines que ho van perdre tot per defensar el mateix que estem fent avui.

Moltes gràcies."