dimarts, 30 de gener del 2007

Diàleg...de debò!


Està a punt de reunir-se per primer cop el Consell Assessor del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, amb aquesta reunió, el procés de debat i discussió sobre el model de poble que hem de projectar cap el futur ja s’haurà iniciat.
La redacció d’un pla d’urbanisme, és escriure les regles de joc del creixement urbanístic a mig termini, entre quinze i vint anys. I el que hem de fer, és l’exercici de projectar cap al futur la nostra realitat. Però sobretot hem de saber administrar el creixement, hem de saber administrar l’espai públic per arribar al final del període que estem debatent, havent assolit un creixement urbanístic equilibrat i sostingut.
Per això és important que tothom, més enllà dels nostres desitjos, hàgim fet una anàlisi acurada de les dades demogràfiques d’Argentona i del nostre entorn, i reflexionem en veu alta si aquest creixement l’assumim amb més o menys despesa de sòl, si introduïm més verticalitat que horitzontalitat, carrers amb més o menys vehicles, etc...
Només un desig, el Consell Assessor és un espai de debat i reflexió, no és un ple de l’ajuntament, volem dir que aquí no si valen argumentacions de cara a la galeria, en el consell només s’hi valdran propostes raonades i enraonades. Hem de confrontar els projectes que tenim els diversos representants de la vila i procurar facilitar els acords.
Només hi podem ser amb una actitud de diàleg sincer i obert. Diàleg ...de debò!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tens bona fe.
Esperem amb tu que el diàleg fructifiqui però si les bases de trobada no són obertes ino cal esperar gaires resultats. Les eleccions son massa a prop per grups que fa quatre anys que estan de campanya electoral per sobre dels interessos del poble.