dijous, 24 de gener del 2008

Les preguntes d’en Collet

Durant les festes de Nadal, a en Xavier Collet, regidor d’urbanisme, va decidir que s’havia de preparar per encetar el debat sobre el pla d’urbanisme i el tren orbital, les dues qüestions més importants que tenim a Argentona a sobre de la taula, hi ho fa demanant als grups municipals que contestin a dues preguntes: tres idees clau sobre creixement, i quines condicions hauria de tenir el traçat del tren. Iniciativa que va córrer a fer-ne difusió pels mitjans de comunicació, tant el fet de fer les preguntes com la queixa que no tothom li ha contestat.

Nosaltres li hem contestat amb una carta que reproduïm a continuació, on li expressem la nostra incomoditat amb aquest tipus de actuacions, alhora que posem en dubte la seva utilitat.

"XAVIER COLLET

Regidor d’Urbanisme i Obres

Ajuntament d’Argentona


Benvolgut Collet,

Respecte a les preguntes que ens has plantejat, et voldria fer algunes consideracions.


1r · Voldria fer-te veure l’inaudit de la teva actuació, si m’ho permets un pèl infantil o potser influïda per la teva tasca professional, no som els teus alumnes, i si tu tens tot el dret a preguntar-nos el que vulguis, nosaltres el tenim a respondre’t o no, en tot cas ni ens pots obligar ni ens pots renyar per que no hàgim fet els “deures”.


2n · Tampoc entenem quin és l’objectiu de fer aquestes preguntes, el d’alimentar alguna proposta que ens faràs tu? Amb tres idees clau creus que pots elaborar alguna cosa seriosa? Jo crec que el que cal és asseure’ns amb la calma, amb temps i voluntat de parlar i trobar punts d’encontre que ens permetin edificar projectes compartits.

Malgrat el que he dit, també et demanaria que ens fessis arribar les respostes de tothom, no només a nosaltres sinó a tots els grups, és just que tothom disposi d’aquesta informació.


3r · Respecte a les preguntes, sobta que ens les facis quan tu saps perfectament el que pensem del pla d’urbanisme i del tren orbital, tu mateix vas combatre amb molta vehemència el que nosaltres defensàvem, és curiós doncs que ara ens preguntis què combaties.

Per altra banda, les nostres propostes les vam elaborar a partir dels estudis tècnics previs realitzats per fer el POUM, i les discussions ciutadanes fetes arran del Pla Estratègic, que en més o menys grau de concreció estan relacionades en el nostre programa electoral, que si el vols, amb molt de gust te’n faré arribar un exemplar.

4t · Les respostes a les teves preguntes:

Sobre el POUM,

Idees clau sobre el creixement: Sostenible, realista, compactat, valent i imaginatiu i sobretot al servei de les persones, etc

Sobre el tren,

Al servei de les persones, segur, integrat i discret, respectuós amb el medi, compatible amb la dinàmica del poble, etc

Cordialment


Salvador Casas i Burgués

Portaveu del GM Socialista


Argentona, 22 de gener de 2008"